هنگامی که ما وارد مکانی می شویم اولین چیزی که به چشم ما میخورد و نظر ما را جلب می کند نظافت آن محیط است.
علل خصوص اگر آن محیط با موادغذایی سر و کار داشته باشد مثل شغل آبمیوه وبستنی فروشی اهمییت نظافت محل کار پیش از پیش بیشترمیشود . نظافت و پاکیزگی اولین نیاز هرمکانی است.
امروزه با آمدن بیماری های جدید و پیشرفته مثل بیماری کرونا ، مردم درخرید و انتخاب مکانی هایی که از آنها خرید می کنند حساس تر شده اند.
نظافت آبمیوه و بستنی فروشی
نظافت آبمیوه و بستنی فروشی شما اولین نیاز مشتریان شما است پس حتما در تامین این نیاز مشتریان خود بکوشید تا بتوانید سطح نظافت محل کار خود را ارتقادهید.
اگر که شما بتوانید سطح نظافت آبمیوه و بستنی فروشی خود را بالا ببرید و به سطح مطلوب برسانید روز به روز مشتریان شما رو به افزایش می روند ولی اگر نتوانید این نیازشان را برطرف کنید عکس این ماجرا رخ میدهد و مشتریان خود را ازدست میدهید.
البته اگر نکاتی که در این مقاله میخوانید را اجراکنید جای نگرانی برای شما ندارد و نظافت آبمیوه و بستنی فروشی شما به سطح مطلوب دلخواه مشتریان می رساند.
با اینکار نظر مشتریانتان را جلب می کنید وقتی مشتریان ببینند برا آنها ارزش قائل هستید مشتریان تشویق می شوند به خرید کردن از مجموعه شما.
این نکته را هم در نظر داشته باشید که نظافت آبمیوه و بستنی فروشی حتی بر روی انرژی و خلق خوی پرسنل مجموعه نیز تاثیر گذار است.یعنی اگر که سطح نظافت آبمیوه و بستنی فروشی کار بالا باشد آنها مجبور به ارائه خدمات بهتر به مشتریان میشوند.
لباس و روپوش کار آبمیوه و بستنی فروشی
تمام کارکنان فروشگاه های آبمیوه و بستنی موظف هستند از روپوش استفاده کنند و روپوش ها نباید لک و کثیفی روی آنها باشد و یا قسمتی از روپوش پاره شده باشد.
هر روز باید روپوش ها شسته شوند . این نکته را هم در نظر بگیرید هر نیرو باید دوروپوش سالم داشته باشد تا اگرروپوشی پاره و یا کثیف شد از روپوش دیگرخوداستفاده کند.
نظافت فردی پرسنل شما هم جزوی از نظافت آبمیوه و بستنی فروشی شماست . دربحث انتخاب رنگ روپوش ها هم پیشنهاد میکنم از رنگ های تیره اصلا استفاده نکنید . چون شغل آبمیوه و بستنی فروشی شغلی نشاط آور و پر از لذت و جذابیت برای مردم است پس باید با پوشش مناسب این حس رابه مشتریان خود منتقل کنید در ضمن پوشیدن لباس های تیره موردتایید کارشناسان بهداشت نیست.
از رنگ های بسیار روشن و سفید هم سعی کنید استفاده نکنید لباس های روشن از نظر کارشناسان بهداشت مشکلی ندارد . ولی زحمت خودتان بیشتر میشود.
چون لباس ها خیلی زود کثیف میشوند و کثیفی های جزئی بیشتربه چشم می آیند و این مورد باعث پایین آمدن نظافت آبمیوه و بستنی کارشما می شود.
حالا باید ازچه رنگ هایی درروپوش کارکنان استفاده کرد؟
پوشش لباس پرسنل باید از رنگ های نشاط آور واشتها آورمثل صورتی یاسبز یا آبی و… استفاده کرد.بعد از انتخاب رنگ روپوش های خود آنهارا آستین بلند سفارش دهید . اینکار برای جلوگیری از ریختن مو دست پرسنل در مواد خوراکی می باشد . ولی اگر هم لباس های شما آستین کوتاه است میتوانید ازساق دست استفاده کنید.
از این نکته به راحتی نگذرید اکثر مرجوعی های بستنی فروشان به دلیل وجود مو در بستنی و آبمیوه شان است . مردم روی این موضوع بسیار حساسیت دارند اگر بتوانید این موضوع را کنترل کنید نظافت آبمیوه و بستنی فروشی شما به طور چشمگیری در دید مردم مورد قبول قرار میگیرد.
دستکش کارکنان آبمیوه و بستنی فروشی
در آشپزخانه مغازه آبمیوه و بستنی فروشی ممکن است دست با سطل زباله و زمین و محیط های آلوده زیاد برخورد کند برای همین داشتن دستکش برای کاردراین محیط اجباری است.
علاوه براین داشتن دستکش دردست از دیدمشتری هم خیلی خوب به نظرمیرسد . و باعث میشود مشتری به شما و اجناس تان اعتماد کند وخیالش راحت ترمیشود . با اینکار نظافت آبمیوه و بستنی فروشی شما هم یک نمره قبولی دیگر از مشتریانتان میگیرد.
فقط اگر روی دست شما دچار سوختگی و یا زخم و بریدگی بود باید دست های خود را با بتادین ضدعفونی کنید.
کارت بهداشت آبمیوه و بستنی فروشی
تمام پرسنل مجموعه موظف هستند کارت بهداشت داشته باشند چون اگر فردی دچار بیماری های انگلی باشد نباید به هیچ وجه در این گونه محیط ها فعالیت کند . زیرا بیماری های انگلی قابل انتقال هستند و فرد بیمار بیماری را به همکاران و مشتریان مغازه امکان دارد انتقال دهد وبه نظافت آبمیوه و بستنی شما آسیب میرساند.
اگر فردی از کارکنان شما کارت بهداشت نداشته باشد و اقدام به دریافت آن هم نکرده باشد درصورت مشاهده بازرس بهداشت مجموعه و فرد را جریمه نقدی میشوند.
ضد عفونی دست های کارکنان آبمیوه و بستنی فروشی
بعد از نظافت آبمیوه و بستنی فروشی ، دست ها باید با مایع ضدعفونی کننده مناسب شسته شوند فقط دقت کنید که دست ها نباید در سینکی که ظرف ها در آن شسته میشوند ضدعفونی شوند.
در قسمت سینک مشتری هم پوستر چگونگی شستن دست ها حتما چسبانده شود با اینکار نظافت آبمیوه و بستنی شما بهتر میشود چون کمک شایانی به بهداشت فردی کارکنان و مشتریان خود کرده اید.
خانم ها در محل کار نباید از لاک و ناخن مصنوعی و همینطور زیورآلات استفاده کنند و آقایان هم نباید از دستبند و لوازم غیرضروری استفاده کنند.
پرسنل نباید به هیچ وجه وسایل شخصی خود مانند کفش و جوراب را روی یخچال ها و کنارسبدهای میوه قرار بدهند.
شما می توانید برای حل این مشکل کمدی را برای کارکنان آنجا درست کنید تا آنها وسایل شخصی و لباس هایشان را آنجا قراردهند تا لطمه ایی به نظافت آبمیوه و بستنی فروشی شما وارد نشود.
مصرف دخانیات ممنوع
استفاده از سیگار و قلیان در این مکان ها ممنوع است و نباید کارکنان آنجا اقدام به استعمال دخانیات کنند.شما می توانید زمان مشخصی را به هر کدام از نیروها بدهید تا آنها به بیرون مغازه بروند و سیگار خود رامصرف کنند و بعد به داخل مغازه بیایند.
پوستر مصرف دخانیات ممنوع را حتما در محل کار خود نصب کنید تا مشتریان با سیگار وارد مغازه نشوند ودر صورت مشاهده تذکر جدی به آنها بدهید.این نکته در نظافت آبمیوه و بستنی شما تاثیر بسزایی دارد.
شستن میوه ها و سبزیجات
یکی از مهم ترین و حساس ترین موارد شغل آبمیوه و بستنی فروشی شستن درست میوه ها و سبزیجات است.
باید تمام میوه ها و سبزیجات علل الخصوص کرفس و هویج باشیوه درست و اصولی انجام شود تا صدمه ایی به میوه ها وارد نشود و کیفیت آنها پایین نیاید.
این مراحل ضد عفونی در چهار مرحله خلاصه میشود:
1-میوه های خراب را ازمیوه های سالم جدا می کنیم.
2-میوه های سالم را داخل آب میریزیم و به ازای هر لیترآب سه قطره مایع شستشو میوه را داخل آن میریزیم و میوه ها را خوب میشوریم.
3-میوه های شسته شده را داخل ظرف دیگری میریزیم و با محلول گند زدا میکروب ها و آلودگی ها که ازبین نرفتن را نابود میکنیم.
4-میوه ها را با آب فشار قوی آبکشی میکنیم دقت کنید که مرحله آبکشی درست انجام شود که شوینده ها کاملا از روی میوه ها پاک شوند.
برخی از مغازه داران درشستشوی میوه ها از محلول نمک و سرکه استفاده می کنند باید بدانید این کار کاملا اشتباه است.
نمک هیچ تاثیری در ضدعفونی میوه ها و سبزیجات ندارد و همینطور سرکه باعث میشود میوه های شما پلاسیده شوند و در نتیجه کیفیت آبمیوه های شما را پایین می آورد.
نگهداری آبمیوه ها
در نگهداری آبمیوه ها هم باید دقت کرد ونباید آبمیوه ها از قبل و مدت زمان زیادی نگهداری کنید چون هم تلخ میشود و هم کیفیت و خواص خود را از دست میدهد پس سعی کنید تا می توانید آبمیوه را در حضور مشتری آماده کنید.
اگر سرعت بخشیدن به راه اندازی مشتریانتان برایتان خیلی اهمییت دارد و دوست ندارید آنها معطل شوند در روزهای شلوغ که اکثرا آخرهفته ها و مناسبت ها و اعیاد هستند . از ساعات شلوغی مغازنان اطلاع پیدا کنید و در این صورت آبمیوه ها را آماده کنید با این کار نه مشتریان عزیزتان معطل خواهند شد و نه کیفیت آبمیوه هایتان پایین می آید.
سعی کنید آبمیوه ها را در پارچ های در دار بریزید و درطبقات بالای یخچال قرار دهید.در نظر داشته باشید طبقات تمیز یخچال هم نقش بسزایی در نظافت آبمیوه و بستنی فروشی شما دارند.
رعایت بهداشت یخچال ها
حداقل هفته ایی یکبار باید داخل یخچال ها تمیز شوند و قفسه آنها شسته شوند و مواد خوراکی که احتمال دارد خراب شده باشند بر اثر گذر زمان دور ریخته شوند.
هر شب یخچال ها را چک کنید تا ببینید دمای آنها استاندارد هست یا خیر حتما درز های یخچال ها چک شود تا اگر خرابی و پارگی داشت سریعا تعمیر و تعویض شود چون اگر درزهای یخچال ها خرابی داشته باشند باعث میشود میکروب وارد یخچال ها شود و همینطور سرما یخچال خارج میشود این امر درطولانی مدت باعث خرابی و از کار افتادن یخچال و فریزر شما میشود.
با رعایت همین نکات که درمقاله توضیح دادم شما میتوانید نظافت محل کار خود را به بهترین شکل بالا ببرید و به مرور به واسطه نظافت آبمیوه و بستنی مناسب در مجموعه تان مشتریان جدید جذب میکنید.
مردم به نظافت توجه خاصی دارند و درنتیجه با بالارفتن رضایت از مجموعه تان برندتان روز به روز در شهرتان محبوب ترمیشود.
با ارزوی موفقیت روز افزون شما : آیس اورجینال
کسب و کارتان پر رونق و روزی