دستگاه بستنی قیفی و انواع آن


بستنی قیفی یکی از محصولات پر طرفدار بستنی فروشی هاست که از زمان قدیم و از وقتی که هم سن و سالی های من دهه شصتی یادمونه بوده و ما باهاش کلی خاطره داریم ،قدیم ها دستگاه های قیفی تفاوت زیادی با هم نداشتن و بیشتر تفاوتشون در برندشون بود ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی دستگاه ها خیلی پیشرفته تر شدن و تاثیر خیلی زیادی روی طعم و کیفت بستنی قیفی ایجاد کردن در این مطلب قصد داریم یک مقدار توضیح راجب انواع دستگاه قیفی خدمتتون بدیم


اگربطور کلی بخواهیم بگیم دستگاه های قیفی به 2 مدل پمپی و سوپاپی تقسیم میشن
دستگاه های پمپی مثل (دستگاه قیفی کاتابریکا،ژلماتیک،کارپیجیانی،تایلور)که اینها همه خارجی هستن و اکثرا ایتالیایی البته چند سالی هست که شرکت های ایرانی مثل شرکت نیکنام داره روی تولید دستگاه پمپی کار میکنه


دستگاه های پمپی چطور کار میکنه !؟؟


اگر خیلی ساده بخواهیم توضیح بدیم دستگاه های پمپی از طریق لوله ای که داخل مخزن دستگاه وجود داره مایع بار دستگاه رو پمپ میکنه و به مخزن پمپ منتقل میکنه که اونجا از طریق چرخ دنده های که وجود داره مایع بستنی رو چرخ میکنه و میزنه که باعث میشه مایع بستنی حجم پیدا کنه و پفکی بشه از اونجا مایع بار به تونل انجماد دستگاه منتقل میشه و در تونل انجماد توسط پارو هایی که تعبیه شده که مایع بستنی در حال سرد شدن هم میخوره و تبدیل به بستنی میشه و خروجیش بستنی خامه خوشمزه و سبک هست و حدود 15 الی 20 عدد قیفی 130 گرمی پشت سر هم تولید میکنه (البته قیمت این نوع دستگاه ها و لوازم یدکی و قطعاتشون بسیار بالاست و مرقوم به صرفه نیست)

دستگاه های سوپاپی چطور کار میکنه !؟؟


دستگاه های سوپاپی مثل (دستگاه قیفی ایرانی: نیکنام ،شمس، بابک و…..)
بطور ساده براتون توضیح میدم ،دستگاه های سوپاپی درون مخزنشون حفره ای وجود داره که به تونل انجماد راه داره و مایع قیفی از اون طریق به تونل انتقال پیدا میکنه روی حفره یک سوپاپ پلاستیکی قرار داده میشه وظیفش اینه که مایع بار بستنی قیفی رو کم کم به تونل انجماد تزریق کنه این تزریق از طریق سوپاپ به 2 دلیل هست دلیل اول اینکه وقتی شما شروع به گرفتن بستنی قیفی از دستگاه میکنید و تونل انجماد شروع به خالی شدن میشه اگر سوپاپ سر راهش نباشه مایع بستنی با حجم زیاد وارد تونل انجماد میشه و بستنی شل و بی کیفیت میشه و دلیل دوم این هست که وقتی مایع بستنی از تریق سوپاپ و کم کم به تونل انجماد تزریق بشه باعث پفکی و خامه ای شدن بستنی قیفی میشه خب وقتی مایع بستنی وارد تونل انجماد میشه توسط پارو هایی که تعبیه شده که مایع بستنی در حال سرد شدن هم میخوره و تبدیل به بستنی میشه


معمولا دستگاه های سوپاپی 4 تا 5 عدد قیفی 180 گرمی پشت سر هم تولید میکنه

ارتقا دستگاه قیفی ایرانی
البته لازم هست که ذکر کنیم که شرکت اوریجینال ایس توانسته با ارتقا دستگاه های قیفی ایرانی و فرمول منحصر به فرد بستنی قیفی توانسته دستگاه های قیفی ایرانی رو تبدیل به دستگاه قیفی ایتالیایی یا خارجی کنه که کیفیتی حتی بالا تر از دستگاه های خارجی و خروجی 15 تا 20 عدد بستنی قیفی خامه ای سبک و باکیفیت با وزن 130 گرم و پشت سر هم تولید کنه
ودر اخر انتخاب دستگاه قیفی بستگی به نیازهای شما از جمله کیفیت ،تعداد بستنی قیفی پشت سر هم و بودجه شما داره

امیدوارم این مطلب براتون مفید واقع بشه

Comments( 4 )

یک دیدگاه بگذارید